Vera Vinter – Monsterland

Sara Berg 00:00 7 Feb 2016

Jag minns när Helen Sjöholm låg etta på Svensktoppen i vad som kändes som hundra år, med Kristina från Duvemåla-hiten Du måste finnas. Den här skivan når nog ungefär samma målgrupp. Vera Vinter sjunger avskalade men ändå genomproducerade (av Johannes Berglund som även arbetat med The Knife, Jenny Wilson och Amason) visor, som låter precis så som jag tänker mig att det ser ut i Norrbotten, där hon kommer ifrån. Kargt, vidsträckt, vindlande, men ändå mjukt, ombonat och skirt. Rösten är lite åt Anna Järvinen-hållet, öm, viskande och ljus, men mindre naiv. Bäst är titelspåret, tack vare ett snyggt intro som lika gärna hade kunnat inleda en bra houselåt. I övrigt är skivan för snäll och för mycket P4.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.