Vargas & Lagola - The Butterfly Effect

Tina Rosenfink 00:00 31 Jan 2020

Bakom musikprojektet Vargas & Lagola döljer sig Salem Al Fakir och Vincent Pontare som först nu debuterar med fullängdaren The Butterfly Effect. Sedan 2017 har duon släppt hitsinglar och producerat musik åt världsstjärnor som Avicii, Madonna och Pharell, så förväntningarna var relativt höga på att höra vad de sparat åt sig själva.

Vargas & Lagola vet hur man gör en bra poplåt, de har en enorm katalog som bevis på det. Om jag får gissa så tror jag att en av anledningarna till deras stora framgång är att de har en knivskarp analytisk förmåga som gör dem till proffs i musiksamarbeten. De har koll på vad som funkar, vad artistens fans vill höra och hur en detalj kan förbättra ett helt sound utan att kompromissa artistens integritet. 

Dessvärre känner inte Vargas & Lagola sig själva lika bra. Al Fakir och Pontare har använt knepen från sin egna regelbok och tillämpat dem på The Butterfly Effect men misslyckats. Till skillnad från deras samarbeten med andra musiker så saknar deras egna verk personlighet och äkta känsla. Det är generiska poplåtar som obemärkt kommer spelas på radion eller i någon Ving-reklam för familjesemestern på Kreta. Duon gästas av bland andra Ghostface Killah från Wu-Tang Clan, som jag antar är spännande men inte i närheten tillräckligt speciellt för att väga upp. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera