Urban Cone - 10-18

Sophie Winberg 00:00 22 Oct 2018

Urban Cone meddelade i och med detta skivsläpp att de slutar göra musik tillsammans. En spelning på Debaser i december blir den sista någonsin för bandet som släppt musik tillsammans sedan 2010. 

Krasst tänker jag att det måste varit någonstans mitt uppe i arbetet med låten IKEA, kanske när någon satte penna till papper och skrev ”Road trip to Ikea - we can sleep in the store - getting drunk on tequila - making love on the floor” som de alla gemensamt tittade på varandra och frågade sig ”Vad fan håller vi på med? Vi måste nog lägga av?”

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter.