Unroyal - Mainstream

Patrik Forshage 22:40 7 Oct 2019

Med exaktheten hos en atomdriven klocka befann sig Henrik Oja och Adam Olofsson i en studio i Umeå precis tre timmar varje tisdag för att konstruera sånger, ibland med assistans av vänner som Thomas Hedlund från Deportees på trummor. 

Lika stabilt digitalt och kontrollerat tickar Unroyals synthpop, byggd på inspiration från de band som i början av 1980-talet anammade den tidens synthar för att få sin egentligen ganska konventionella popmusik att verka mer futuristisk. Med sådana ambitioner varken kan eller vill en samling låtar som denna fungera utmanande eller nyskapande. Men medryckande och sympatiskt är det, och när Jennie Abrahamsson så ansluter för att sjunga duett på Ardenne är det rent av strålande.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.