Unroyal - Mainstream

Patrik Forshage 22:40 7 Oct 2019

Med exaktheten hos en atomdriven klocka befann sig Henrik Oja och Adam Olofsson i en studio i Umeå precis tre timmar varje tisdag för att konstruera sånger, ibland med assistans av vänner som Thomas Hedlund från Deportees på trummor. 

Lika stabilt digitalt och kontrollerat tickar Unroyals synthpop, byggd på inspiration från de band som i början av 1980-talet anammade den tidens synthar för att få sin egentligen ganska konventionella popmusik att verka mer futuristisk. Med sådana ambitioner varken kan eller vill en samling låtar som denna fungera utmanande eller nyskapande. Men medryckande och sympatiskt är det, och när Jennie Abrahamsson så ansluter för att sjunga duett på Ardenne är det rent av strålande.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.