Uniform - Wake in Fright

Patrik Forshage 00:00 19 Jan 2017

Den industrimetal-urladdning som Uniform erbjuder är en kombination av pålkransrytm, basal Suicide-elektronisk monotoni, My Bloody Valentine-distorsion, Slayermangel och  aggressiva vokalattacker någonstans i det osannolika mötet mellan Killing Joke, Residents Satisfaction och djupaste growl. På deras andra album blir det en aning enahanda efter ett tag, men den som har möjlighet att se NYC-duons intensiva liveutspel gör klokt i att ta den chansen. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra. 

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.