Uniform - Wake in Fright

Patrik Forshage 00:00 19 Jan 2017

Den industrimetal-urladdning som Uniform erbjuder är en kombination av pålkransrytm, basal Suicide-elektronisk monotoni, My Bloody Valentine-distorsion, Slayermangel och  aggressiva vokalattacker någonstans i det osannolika mötet mellan Killing Joke, Residents Satisfaction och djupaste growl. På deras andra album blir det en aning enahanda efter ett tag, men den som har möjlighet att se NYC-duons intensiva liveutspel gör klokt i att ta den chansen. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.