Two Year Vacation - Laundry Day

Love Carbin 00:00 29 Oct 2020

Two Year Vacation är en popgrupp från Göteborg och deras nya skiva Laundry Day är radiovänlig indiepop. Influenserna från Two Door Cinema Club och Arctic Monkeys hörs tydligt, och dessutom skiftar låtarna på albumet mellan disco, indie och tropical house. Melodierna är lättsamma och ljudbilderna är genomgående detaljerade. Det här soundet har många små svenska akter prövat sig på, men det glädjer mig att det för en gångs skull är välgjort.

Alla låtar på albumet är bra, men jag har fastnat extra mycket för Getaway och Never Been To Paris. Jag tänker att det här är någon slags diskbänkseskapism. För på Laundry Day har bandet nämligen lyckats fånga det vardagliga på ett sätt som är alltifrån vardagligt; det är dansvänligt, glatt och romantiskt. Jag tänker att det just nu är svårt att komma ifrån diskbänken (eller tvättstugan för den delen), och att vi just därför behöver eskapism - förslagsvis med Two Year Vacation.

 

 

 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.