Two Door Cinema Club – False Alarm

Sara Berg 00:00 18 Jun 2019

Förr gjorde Two Door Cinema Club energisk electropop i spåren efter Bloc Party och Phoenix, men på nya False Alarm har de bytt uttryck. Det låter lika mycket som dammig nattklubbssoul som slyngelrock, rymden, Devo och discofunk. Alltså både vagt framtida och passé, i en oregelbunden blandning. Soundet är absolut mer vuxet än tidigare, men jag är inte helt säker på att det är bättre. Kanske är det bara skivans producent Jacknife Lee som är problemet. Med U2, REM och The Killers på cv:t är det inte konstigt att False Alarm brottas med en något för gubbsvulstig ljudbild, långt från den unga och pigga som tidigare varit bandets signum.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.