Two Door Cinema Club – False Alarm

Sara Berg 00:00 18 Jun 2019

Förr gjorde Two Door Cinema Club energisk electropop i spåren efter Bloc Party och Phoenix, men på nya False Alarm har de bytt uttryck. Det låter lika mycket som dammig nattklubbssoul som slyngelrock, rymden, Devo och discofunk. Alltså både vagt framtida och passé, i en oregelbunden blandning. Soundet är absolut mer vuxet än tidigare, men jag är inte helt säker på att det är bättre. Kanske är det bara skivans producent Jacknife Lee som är problemet. Med U2, REM och The Killers på cv:t är det inte konstigt att False Alarm brottas med en något för gubbsvulstig ljudbild, långt från den unga och pigga som tidigare varit bandets signum.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.