Twin Peaks - Lookout Low

Tina Rosenfink 00:00 18 Sep 2019

Att ett band döper sig själva till Twin Peaks är bortom min förståelse ur många aspekter. Vill de inte vara sökbara på nätet? Är de inte rädda för copyrightlagen (den heter inte så men ni fattar)? Och då är inte bandet ens döpt efter tv-serien utan restaurangkedjan med samma namn enligt Wikipedia. Otroligt. 

Twin Peaks är hursomhelst aktuella med sin fjärde fullängdare som blivit producerad av rocklegenden Ethan Johns (Paul McCartney, Kings of Leon och Vaccines) och det hörs ganska tydligt. Lookout Low har en viss 60-talig Beatles-vibe och poppigt sound. Skivan känns safe med melodier som Twin Peaks vet funkar och med rätt intetsägande sång. Men i en tid där risker och prövningar skrämmer mig tycker jag att den här skivan är väldigt trevlig att lyssna på. Det finns något rart med att beskriva musik som snäll och icke känsloväckande. Men i längden vet vi att musik egentligen ska få oss att känna.  

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!