Twin Peaks - Lookout Low

Tina Rosenfink 00:00 18 Sep 2019

Att ett band döper sig själva till Twin Peaks är bortom min förståelse ur många aspekter. Vill de inte vara sökbara på nätet? Är de inte rädda för copyrightlagen (den heter inte så men ni fattar)? Och då är inte bandet ens döpt efter tv-serien utan restaurangkedjan med samma namn enligt Wikipedia. Otroligt. 

Twin Peaks är hursomhelst aktuella med sin fjärde fullängdare som blivit producerad av rocklegenden Ethan Johns (Paul McCartney, Kings of Leon och Vaccines) och det hörs ganska tydligt. Lookout Low har en viss 60-talig Beatles-vibe och poppigt sound. Skivan känns safe med melodier som Twin Peaks vet funkar och med rätt intetsägande sång. Men i en tid där risker och prövningar skrämmer mig tycker jag att den här skivan är väldigt trevlig att lyssna på. Det finns något rart med att beskriva musik som snäll och icke känsloväckande. Men i längden vet vi att musik egentligen ska få oss att känna.  

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.