Tv Priest - Uppers

Raffaella Lindström 00:00 8 Feb 2021

Det krävs inte mer än några sekunder för att huvudet ska börja nicka i takt med musiken. De maffiga trummorna och den mekaniska rytmen är beroendeframkallande - men den som tycker om postpunk har redan hört detta flera gånger tidigare. 

Tv Priest bockar av det mesta som krävs för att vara ett coolt punkband. Snubbarna är kaxiga, intensiva och flirtar med krautrocken. Sist men inte minst har sångaren Mark E. Smith en mörk röst som är otroligt behaglig att drunkna i. 

Trots det lyckas gänget inte få håren att ställa sig upp på armarna. De satiriska texterna handlar om politiken, staden och kapitalismen. Problemet är att textraderna sällan prickar rätt. I själva verket känns de som ett spretigt komplement till den vassa musiken. Tv Priest skulle göra sig själva en tjänst om de skalade ner och sållade bland sina berättelser.

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna.