Turilli/Lione Rhapsody - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)

Christoffer Bertzell 00:00 17 Jul 2019

När den italienske power metal-fantomen Luca Turilli släpper nytt slås man först av undran om vilken upplaga av hans gamla band det gäller: Rhapsody? Rhapsody of Fire? Soloprojektet Luca Turilli? Nej! Det är Turilli/Lione Rhapsody. Självklart? Nej, inte direkt. Men storslagen pompös power metal är det som vanligt, fast istället för att följa samma gamla spår om magiska svärd och mystiska drakar är det ett futuristiskt och högteknologiskt tema. Det gör det dock inte per automatik nödvändigtvis bättre. Italienaren är inte direkt känd för att vara sparsmakad i sin smak. Det är full rulle när riff och solon avlöser varandra i Formel 1-fart samtidigt som körer och orkestrar går om varandra i kanon medan Fabio Lione blandar både engelska och italienska i opera-aktig sång. Häftigt, men tröttsamt att lyssna på.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.