Turilli/Lione Rhapsody - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)

Christoffer Bertzell 00:00 17 Jul 2019

När den italienske power metal-fantomen Luca Turilli släpper nytt slås man först av undran om vilken upplaga av hans gamla band det gäller: Rhapsody? Rhapsody of Fire? Soloprojektet Luca Turilli? Nej! Det är Turilli/Lione Rhapsody. Självklart? Nej, inte direkt. Men storslagen pompös power metal är det som vanligt, fast istället för att följa samma gamla spår om magiska svärd och mystiska drakar är det ett futuristiskt och högteknologiskt tema. Det gör det dock inte per automatik nödvändigtvis bättre. Italienaren är inte direkt känd för att vara sparsmakad i sin smak. Det är full rulle när riff och solon avlöser varandra i Formel 1-fart samtidigt som körer och orkestrar går om varandra i kanon medan Fabio Lione blandar både engelska och italienska i opera-aktig sång. Häftigt, men tröttsamt att lyssna på.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.