TRZTN – Royal Dagger Ballet

Anna Bjermqvist 00:00 30 Jan 2021

Tristan Bechet har ett gediget CV bakom sig som filmmusikkompositör och visuell konstnär. Vi har hört honom tonsätta reklamfilmer för märken som Dior och Nike, och tillsammans med Karen O har han arbetat på soundtracken till kritikerrosade Where the Wild Things Are och Tomb Raider.

Nu får vi för första gången höra Bechet som soloartist i det nya albumet Royal Dagger Ballet som bjuder på modern avantgarde i kombination med industriell pop. PÅ den elektroniska skiva hör vi även Interpols Paul Banks, Karen O återigen och den japanska artisten Eiko Hara och många fler. Samarbetena ger varje låt en unik prägel och gemensamt tillför de också en ömhet, något mänskligt, till den annars ganska kaxiga datorproducerade musiken.

Albumet är både konstnärligt delikat och djärvt på samma gång. Att Bechet har en diger musikalisk kompetens är uppenbart. Han har lyssnaren i sitt grepp och kan enkelt kasta lyssnaren mellan förväntan, spänning och förlösning genom temposkiftningar, förvrängda ljudbilder och pulserande rytmer.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna.