Tribulation - Down Below

Christoffer Bertzell 00:00 28 Jan 2018

Tribulation fortsätter längre ner i kaninhålet och tar vid i samma spår som på The Children of the Night, men utforskar mer nyanser av postpunk och avantgarde än att endast frossa i den psykedeliska nosferaturomantiken som dikterade föregångaren. Inramningen är fortfarande vackert retro i dess jordtoner, fast samtidigt har ett modernare förhållningssätt till melodierna krupit fram. Gitarrduon samarbetar på ett klassiskt heavy metal-manér tydligare än förut medan låtskrivandet bär på en katchighet som är rent av poppig på ett sätt likt Ghosts Opus Eponymous eller In Solitudes Sister. Tribulation sätter därmed ribban extremt högt för 2018 och kan känna sig trygga.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!