Tribe Friday - Trying Your Luck EP

Tina Rosenfink 00:00 13 Aug 2019

När jag var 12 år skaffade jag Myspace och utgav mig för att vara en 18 åring med en modells profilbild. Jag skrev på knackig engelska till killar dubbla min riktiga ålder, och trots ringande varningsklockor och ständig rädsla över att bli upptäckt så var detta en väg in i musiken för mig. Genom Myspace hittade jag band som ingen i min närhet lyssnade på och ibland uppstod även en mailkorrespodens. Mitt största ögonblick var när Ceasars svarade.

Nåväl, jag är övertygad om att jag hade hittat till indiegenren utan att catfisha på nätet men då skulle jag inte ha den här lilla anekdoten att skriva ner. Det var under den här tiden som jag hittade The Strokes på Myspace. Deras Trying Your Luck från debutskivan Is this it blev soundtracket till mina tidiga tonår. Och nu, vad som känns som flera liv senare, recenserar jag Tribe Fridays Trying Your Luck EP som är tydligt inspirerad av New York-bandet och indierocken från det tidiga 2000-talet.

EP:n består av fyra ledsna låtar förklädda i glada melodier. Musiken är inte nyskapande per say och fyller väl ingen glipa i genren, men jag har absolut inget emot att dramatisk och snabb rock får ett uppsving.

Skivbolag: 
Artist: