Trevor Beld Jimenez - I like it here

Raffaella Lindström 00:00 15 Nov 2020

Trevor Beld Jimenez är ett artistnamn som klingar vackert, men samma sak går knappast att säga om hans album I like it here. Den amerikanska singersongwritern har plockat inspiration från 70-talets countryrock och bakat ihop det med en röst som liknar James Blunts poppiga stämma. 

På sätt och vis är den lättsamma musiken en frisk fläkt, under det hittills coronadystra året. Trevor Beld Jimenez får verkligheten att skina mer än solens strålar. Rösten är lika lätt som ett moln och en av låtarna handlar passande nog om att börja flyga. 

Trots det smittar glädjen inte av sig på mig. I själva verket känns albumet alldeles för klyschigt optimistiskt. Men vem vet, det kanske är exakt därför vi behöver lyssna på I like it here

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna. 

Evergrey - Escape of the Phoenix

Efter det föregående albumet The Atlantic, framstår denna giv som något mer direkt. Det är bra. Evergrey har alltid haft nära till det vemodiga balladuttrycket, även i hårdare spår. Trots fantastiskt låtskrivande har det länge funnits en önskan om att få höra lite mer aggressiva toner igen, men riktigt så hårt blir det inte här heller. Däremot är det som vanligt oerhört vackert och dessutom ganska lättillgängligt. Få röster inom metal har samma smärtsamt souliga röst som Tom Englund.

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.