Tove Styrke - Sway

Sophie Winberg 00:00 4 May 2018

Alltså, har ni märkt hur mycket svinbra pop det görs av skandinaviska tjejer just nu? Blir ni lika taggade som jag? Jag gissar att alla som dansade bort sina tonårsnätter till Robyn har tagit plats i studion vid det här laget - och de pumpar ut högklassiga spår. 

Med Sway tar sig Tove Styrke en självklar plats som en av de allra bästa. Det är lekfullt, intimt och välproducerat, från någon som både bemästrat och förnyar musikgenren. En platta där vartenda spår skulle förtjäna singelsläpp och växer för varje lyssning. Jag blir så lycklig! 

Våren har Styrke spenderat på USA-turné med Lorde, en av våra just nu största och mest spännande kvinnliga popartister, och håller med denna platta näst intill jämna steg med världsstjärnan. Jag gissar att jag själv har loopat Toves cover av Liability nog för att finansera alla turnéns bensinstopp med stimpengar. 

Det är vore i detta fall onödigt att plocka ut och dissekera enskilda spår, för plattan är rakt igenom stark och har för mig inga lågvattenmärken. Tove tar sig med enkelhet fram genom plattans alla spår- och levererar perfekt avvägd ömtålighet och styrka i smarta lekfulla texter. Det enda jag befarar är att hon med denna platta blir så anammad av den globala publiken att det kommer dröja innan vi får höra henne på svenska igen - jag fick definitivt mersmak när hon i fjol gästade Linnea Henriksson. 

Läs även: Tove Styrke – "Alla måste komma".

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.