Tove Styrke - Sway

Sophie Winberg 00:00 4 May 2018

Alltså, har ni märkt hur mycket svinbra pop det görs av skandinaviska tjejer just nu? Blir ni lika taggade som jag? Jag gissar att alla som dansade bort sina tonårsnätter till Robyn har tagit plats i studion vid det här laget - och de pumpar ut högklassiga spår. 

Med Sway tar sig Tove Styrke en självklar plats som en av de allra bästa. Det är lekfullt, intimt och välproducerat, från någon som både bemästrat och förnyar musikgenren. En platta där vartenda spår skulle förtjäna singelsläpp och växer för varje lyssning. Jag blir så lycklig! 

Våren har Styrke spenderat på USA-turné med Lorde, en av våra just nu största och mest spännande kvinnliga popartister, och håller med denna platta näst intill jämna steg med världsstjärnan. Jag gissar att jag själv har loopat Toves cover av Liability nog för att finansera alla turnéns bensinstopp med stimpengar. 

Det är vore i detta fall onödigt att plocka ut och dissekera enskilda spår, för plattan är rakt igenom stark och har för mig inga lågvattenmärken. Tove tar sig med enkelhet fram genom plattans alla spår- och levererar perfekt avvägd ömtålighet och styrka i smarta lekfulla texter. Det enda jag befarar är att hon med denna platta blir så anammad av den globala publiken att det kommer dröja innan vi får höra henne på svenska igen - jag fick definitivt mersmak när hon i fjol gästade Linnea Henriksson. 

Läs även: Tove Styrke – "Alla måste komma".

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.