Tove Styrke - Kiddo

Adam Jansson 19:54 9 Jun 2015

Tillsammans med det elektroniska drivet gör de subtila reggaeinfluenserna att jämförelsen med Robyns senaste projekt känns mer än träffande. Trots att Tove Styrke bitvis överröstas av jakten på ett färgstarkt sound visar hon upp en imponerande mångsidighet.

Men det är på naturligt hittiga låtar som Number One och Burn, från albumets senare och starkare hälft, som hon kommer allra mest till sin rätt. Med en proffsig framtoning och sprudlande energi visar Tove Styrke att det fortsatt är de svenska poptjejerna som sätter Sverige på den internationella musikkartan.

Läs också vår färska intervju med Tove Styrke: Tristessen blev mitt bränsle.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Dodie – Build a Problem

Dodie är en sån artist som jag värjt mig ifrån att lyssna på. Kanske för att hon påminner mig om 2017, när jag ville bli instagram-aktivist och lyssnade på Ocean Eyes av Billie Eilish på repeat. Visserligen är hennes debutalbum Build a Problem både välproducerat och fyllt av vackra låtar, men samtidigt känns det som att hon spelar det säkert (dvs tråkigt). Dessutom kan jag inte släppa känslan av att hon vill vara en snäll Billie Eilish. 

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.