Toni Holgersson - Sentimentalsjukhuset

Patrik Forshage 00:41 14 Sep 2012

Innerlig vit vuxensoul är något vi har alldeles för lite av i Sverige. Peter LeMarc och någon ytterligare har snuddat vid det ibland, men den där varma mjuka soulpopen med de starkaste känslorna i alla riktningar har fattats oss. Tillsammans med sin producerande son Dante Kinnunen har Toni Holgersson fått fotfäste just där, och skänker oss förutom en utsökt far-och-son-duett också några fingertoppskänsligt valda covers i Charlie Engstrands Allting faller och i Veronica Maggios Inga kläder. Toni Holgersson verkar ha hittat tillbaka till sig själv, och på köpet har han gjort sin bästa skiva hittills. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!