Tommy Lee - Andro

Christoffer Bertzell 09:00 3 Nov 2020

Den hyperaktive Mötley Crüe-trummisen har sedan 90-talet inte gjort någon hemlighet av sin svaghet för elektronisk musik och hiphop. Hans soloutflykter har varit många och spretiga, men Andro är definitivt den som har minst med rock att göra, även om det luftas några flashbacks till 1999 års Methods of Mayhem.

På detta album tar Tommy Lee rollen mer som en producent än artist, då han faktiskt aldrig sjunger på plattan, utan endast tar in gästvokalister. Resultatet är ganska underligt. I vissa stunder blir det faktiskt riktigt bra hitlistepop (med Lukas Rossi), medan i andra stunder är experimentell rap som tillhör musikindustrin bottenskrap. Det hörs att det finns ett rytmiskt utsmyckande som annars är ovanligt i de genrer han avhandlar. En intressant platta, men tyvärr sällan bra.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.