Told Slant - Point the Flashlight and Walk

Tina Rosenfink 00:00 16 Nov 2020

Felix Walworths distinkta stämma har fungerat som drivkraften för Told Slant i nästan ett decennium. Hens röst rör sig någonstans mellan vädjan och klagan, och det är förvånansvärt trevligt att lyssna på. Med teatralisk sång och berättande texter kan jag inte låta bli att tycka att musiken påminner om Dracula-musikalen som Jason Segels karaktär i Forgetting Sarah Marshall skriver. 

Enligt Told Slant själv är hens tredje skiva Point the Flashlight and Walk den mest komplexa hittills. Verket utforska hängivenhetens gränser och vad det innebär för en själv att älska någon annan. Point The Flashlight and Walk exemplifierar en tydlig utveckling hos Told Slant, samtidigt som hen bibehåller den hjärtskärande lyriken som har fängslat oss i nästan tio år. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.