Tingsek - Home

Sofie Andersson 00:00 11 May 2021

Erkänd, eftertraktad och uppbokad. En mångfacetterad musiker, som alltid lyckas få livescenen att gunga. Tingsek, farsan med mest soul i Sverige.

Nu har trebarnspappan från Södra Sandby hittat hem. Själsligt och musikaliskt. Åtminstone är det vad han vill säga genom sitt nya 36 minuter musikaliska hantverk. Home är Tingseks senaste tillskott, som alltid kantat av oklanderlig fingertoppskänsla och sockerlena ackordföljder. Home resonerar lugn och samklang. Något som verkar vara en helt naturlig biprodukt i samband med Tingseks anspråkslöshet, genuina intresse och talang för musik. Och visst är det med smittsamt lugn, groove och soul som Tingsek är tillbaka. Men den valsande hemgången har också gjort avstamp i nya direkt sylvassa känslouttryck.

Resonate, blir med vibrerande elgitarr och bitterljuv sång direkt livsfarlig för den känslosamma. Somliga av oss kanske även minns när Tingsek bearbetade gamla låtar och turnerade med Vindla String Quartet och Måns Mernsten. I Home, återfinns stråkarna i avslutande Our Song. Vilket också gör den till en av de vackraste låtarna vi kommer att få höra i år, det är jag villig att ge min arm för.

Home är allt som allt ett ypperligt album som får en att längta efter livemusikens magi och kommer lika mycket vagga de kravlösa livsnjutarna som sporra den musikintresserade pretto-skaran.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner