Tindersticks — No Treasure But Hope

Patrik Forshage 00:00 15 Nov 2019

Med soundtrack-projekt har Stuart A. Staples under de senaste åren ytterligare förfinat sin fingertoppskänsla för stämningsskapande. Den utvecklade kompetensen lyfter Tindersticks återkomst ytterligare via stråkar, smäktande mandoliner, fluffig 60-talslounge och teatral dramatik i arrangemangens dynamik. 

Att stämningarna dessutom är mer positiva än tidigare bidrar till en storögd fräschör som man kanske inte förväntar sig av ett band som hunnit nästan 30 år år in i karriären. Här bidrar det till en lätthet som kontrasterar stiligt och stillsamt mot det fortsatt djupa vemod som kännetecknar Staples barytonstämmal, även om Tindersticks fortfarande är so effektivast i suggestiva stunder som Tough Love.. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!