Tinashe - Joyride

Sophie Winberg 00:00 14 Apr 2018

Att släppa den här plattan verkar ha inneburit något motsvarande konstant motvind i uppförsbacke sedan 2015. Förseningar, över 200 producerade låtar, spår som råkat säljas till Rihanna och fans som ifrågasatt hennes omdöme (och samarbeten med tex Terry Richardson, R.Kelly och Chris Brown) har kantat vägen.

När plattan väl landar finns det spår av detta motstånd i alla vrår. Det är ett splittrat verk från en inte riktigt lika het artist som landar på hyllorna. Den krigare hon visat sig vara, envis, säker på sin vision och full av självförtroende, är dessutom någon man behöver se framför sig för att kunna uppskatta. Vi tappar mycket av Tinashes personlighet på plattan.

Den har sina stunder - spår som Oh-la-la är lätta, roliga och kommer säkerligen rulla på klubbar världen över i sommar - men den riktiga gnistan plattan en gång hade potentialen för har blåst bort.

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Laura Stevenson - Big Freeze

Laura Stevenson är en artist vars musik låter så himla bekant utan att jag någonsin hört den innan. Det är poppig indie med countryinslag som kanske inte är så innovativ men eftersom igenkänningen är så stor känns musiken trygg och jag tycker genast om det. Laura Stevenson är vad Lana Del Rey hade varit om hon aldrig bytt namn och flyttat till Hollywood.

Ex Hex - It’s Real

”Powertrio” kallar sig det här Washington D.C.-bandet, och om det är ett begrepp som klingar sjuttiotal är det ingen slump. På sitt andra album riffar Mary Timony piggt och hårt över Betsy Wrights och Laura Harris stompiga glamrytmer, och om inte Joan Jett tar åt sig äran av hur hon sjunger är orsaken enbart ödmjukhet.