Tinashe - Joyride

Sophie Winberg 00:00 14 Apr 2018

Att släppa den här plattan verkar ha inneburit något motsvarande konstant motvind i uppförsbacke sedan 2015. Förseningar, över 200 producerade låtar, spår som råkat säljas till Rihanna och fans som ifrågasatt hennes omdöme (och samarbeten med tex Terry Richardson, R.Kelly och Chris Brown) har kantat vägen.

När plattan väl landar finns det spår av detta motstånd i alla vrår. Det är ett splittrat verk från en inte riktigt lika het artist som landar på hyllorna. Den krigare hon visat sig vara, envis, säker på sin vision och full av självförtroende, är dessutom någon man behöver se framför sig för att kunna uppskatta. Vi tappar mycket av Tinashes personlighet på plattan.

Den har sina stunder - spår som Oh-la-la är lätta, roliga och kommer säkerligen rulla på klubbar världen över i sommar - men den riktiga gnistan plattan en gång hade potentialen för har blåst bort.

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.