Tiger & Träden - Jag är här nu

Tina Rosenfink 00:00 30 Aug 2020

Tiger & Träden har tidigare existerat under det engelska namnet Tiger & the Trees och släppt bland annat två skivor, men nu känner sig Jonathan Lundén redo att sjunga på sitt modersmål. 

Tiger & Träden debutskiva Jag är här nu blandar melankoli och diskbänksrealism med harmonisk vardagsflykt till skogen. Vissa musikstycken är faktiskt inspelade utomhus, med en pinne knackandes på ett träd och en mikrofon i andra handen. Men förutom “naturens instrument” har Lundén lekt med harpa, cello, trumpet, tvärflöjt, synth, xylofon... etc (jag har kapat ungefär hälften av alla instrument som stod i pressmeddelandet). Det är minst sagt en livfull och färgstark skiva. 

Det finns många små överraskningar på skivan som gör den mer intressant för varje gång en lyssnar. Jag är här nu funkar för alla sinnesstämningar och varje gång är det något nytt som berör. Men om jag måste välja är min favorit Hatar inte mig själv längre och i synnerhet när Jonathan Lundén sjunger “Jag trodde på riktigt att du var på låtsas första gången jag såg dig på Lion Bar”. Om inte det är äkta kärlek vill jag inte vara kär! 

 

Foto: Sandra Halvardsson

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.