Tiger – Tango i natten

Leonard Lukic 12:00 1 May 2023

Poptrion Tiger bestående av Daniella Binyamin, Oskar Nyman och Joel Isaksson har släppt sitt andra album Tango i natten.

Det är sällan jag utforskar musik på hemmaplan, men Tiger lyckas göra ett helt okej jobb med att väva in mig i ett svenskt soniskt universum. Det känns nästan som att lyssna på gamla visor med ett modernt perspektiv bestående av indie- och drömpop.

Bandet förmedlar poesi om livets euforiska stunder, kärlek och bygger upp fantasifulla landskap. Plattans stora triumfer är den paradliknande låten Nånting stort kommer hända dig och det läckra gitarrsolot på slutspåret Tango i natten.

Binyamins röst flyter på fint för det mesta och är ett av de element som stärker albumets länk till det sköna. Dock börjar tänderna gnissla och rysningarna komma när bandet väver in engelska ord på exempelvis Runaway Baby, det hör inte riktigt hemma här.

Utöver att Riks8an inte är någon höjdare på grund av att det låter som något taget ur ett klichéartat gammalt ungdomsprogram, märks det att albumets efterarbete skulle behövt mer tid. När jag väl upptäckter bristerna är det svårt att sluta tänka på det och ljudkvalitén sjunker en aning. Inspelningarna kan upplevas som råa och det kanske är estetiken de är ute efter, men det träffar inte alltid rätt.

Några låtar är som sagt halvknackiga men de lyckas ändå snyggt framföra sin poppoesi. Det är nog ingen Tango i natten men det är en resa bestående av drömmar och visor.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner