Thom Yorke - Suspiria (Music for the Luca Guadagnino film)

Tina Rosenfink 00:00 28 Oct 2018

Thom Yorke är aktuell med Suspiria, en samling kompositioner till skräckfilmen med samma namn. Suspiria - eller som jag väljer att kalla den 80 min av sorg, spöken och svärta - är förmodligen det mest obehagliga som släpps i år. Och jag älskar det. Jag vill flytta till en övergiven herrgård på en klippa där havet alltid är stormigt. Glida genom kalla korridorer iförd endast nattlinne mitt i vintern och sörja att pesten tog min man. När jag lutar mig mot väggen så är det Thom Yorkes röst jag hör viskandes från andra sidan. Uhh läskigt!

Jag är verkligen förväntansfull på att köpa stor popcorn och cola zero, krypa upp i biostolen och se hur de använt Thom Yorke fängslande soundtrack i filmen. De låtar som Yorke sjunger på är allra finast. Jag hoppas innerligt att Suspiria kommer vara den perfekta halloweenfilmen.

Kuriosa: inte nog med att Thom Yorke är en skräckfantast, han är också ett snäll miljövän. I samband med Greenpeace släppte han låten Hands Off the Antarctic för att stödja kampanjen “Protect the Antarctic”

Skivbolag: 
Artist: