Thom Yorke - Suspiria (Music for the Luca Guadagnino film)

Tina Rosenfink 00:00 28 Oct 2018

Thom Yorke är aktuell med Suspiria, en samling kompositioner till skräckfilmen med samma namn. Suspiria - eller som jag väljer att kalla den 80 min av sorg, spöken och svärta - är förmodligen det mest obehagliga som släpps i år. Och jag älskar det. Jag vill flytta till en övergiven herrgård på en klippa där havet alltid är stormigt. Glida genom kalla korridorer iförd endast nattlinne mitt i vintern och sörja att pesten tog min man. När jag lutar mig mot väggen så är det Thom Yorkes röst jag hör viskandes från andra sidan. Uhh läskigt!

Jag är verkligen förväntansfull på att köpa stor popcorn och cola zero, krypa upp i biostolen och se hur de använt Thom Yorke fängslande soundtrack i filmen. De låtar som Yorke sjunger på är allra finast. Jag hoppas innerligt att Suspiria kommer vara den perfekta halloweenfilmen.

Kuriosa: inte nog med att Thom Yorke är en skräckfantast, han är också ett snäll miljövän. I samband med Greenpeace släppte han låten Hands Off the Antarctic för att stödja kampanjen “Protect the Antarctic”

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.