Thom Yorke - Suspiria (Music for the Luca Guadagnino film)

Tina Rosenfink 00:00 28 Oct 2018

Thom Yorke är aktuell med Suspiria, en samling kompositioner till skräckfilmen med samma namn. Suspiria - eller som jag väljer att kalla den 80 min av sorg, spöken och svärta - är förmodligen det mest obehagliga som släpps i år. Och jag älskar det. Jag vill flytta till en övergiven herrgård på en klippa där havet alltid är stormigt. Glida genom kalla korridorer iförd endast nattlinne mitt i vintern och sörja att pesten tog min man. När jag lutar mig mot väggen så är det Thom Yorkes röst jag hör viskandes från andra sidan. Uhh läskigt!

Jag är verkligen förväntansfull på att köpa stor popcorn och cola zero, krypa upp i biostolen och se hur de använt Thom Yorke fängslande soundtrack i filmen. De låtar som Yorke sjunger på är allra finast. Jag hoppas innerligt att Suspiria kommer vara den perfekta halloweenfilmen.

Kuriosa: inte nog med att Thom Yorke är en skräckfantast, han är också ett snäll miljövän. I samband med Greenpeace släppte han låten Hands Off the Antarctic för att stödja kampanjen “Protect the Antarctic”

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!