This is the Kit - Off Off On

Raffaella Lindström 00:00 27 Oct 2020

Det brittiska bandet This Is the Kit har länge hyllats av recensenter för sin avskalade, melodiösa indiemusik. På sin femte platta Off Off On bygger bandet vidare på sitt ljumma koncept. På många sätt påminner musikens tema om den förra plattan Moonshine Freeze. Än en gång dissekeras existentiella frågor om livet, döden och vuxna relationer. 

Skillnaden på årets platta är att frontfiguren Kate Stables är mer experimentell än vanligt. Dels är sången ännu mer släpig, men likaså använder This Is the Kit instrument som sällan förknippas med bandet. Ett exempel är den nylonsträngade gitarren i introlåten Found Out

Vissa skulle säkert kalla det nya albumet för nytt, fräscht och konstnärligt. Men för min del får det vara. Att behålla den ena foten i det gamla, trygga framgångskonceptet - och stå med den andra i det nya experimentella - känns helt enkelt slappt, färglöst och trist. 

Trots det kommer plattan med största sannolikhet att tas emot av applåder. Anledningen är simpel; lyssnarna får båda sidorna av myntet. Frågan jag ställer mig är om det inte hade varit bättre att satsa helhjärtat på ett sound. I så fall hade Off Off On undvikit att likna vaniljglass.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!