The Unguided - Father Shadow

Christoffer Bertzell 00:00 12 Oct 2020

Falkenbergskvartetten har från ungdomens Fallen Angels till Sonic Syndicate och dagens The Unguided ofta plågats av att ljuda alltför mellanmjölkigt. Fem album in i senaste inkarnationen är det dock tydligt att bandet har fått en kreativ injektion. Deras mix av modern metalcore och melodiös death metal har hittat en tryggare balans mellan hårda gitarrer, poppiga refränger och datorspelscinematiska syntar.

När långvariga medlemmen Roland Johansson lämnade bandet 2016 förlorade bandet en stor del av sin vokala signatur, men Jonathan Thorpenberg har nu vuxit in i rollen och axlar ansvaret fenomenalt med sin mångsidiga röst, samtidigt som han spelar skjortan av många sologitarrister i genren.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.