The Tallest Man On Earth - I Love You. It’s A Fever Dream

Patrik Forshage 00:00 19 Apr 2019

På sitt första album på fyra år har Kristian Matsson sökt inspiration i de omvälvande livshändelser som inte gör så mycket väsen av sig utan sker helt subtilt i det fördolda. Om en vardag som är ok men som plötsligt blir speciell av det knappt märkbara - ”…and then you walk on by”, till exempel, i mjuka My Dear som är så bra att Paul Simon hade älskat att ha skrivit den. Lika subtila är orkestreringarna bakom hans gitarr, till exempel i titelspåret, som precis som alla andra ljud är inspelade hemma i lägenheten i Brooklyn. 

Och även om han räknar in The Running Styles of New York på svenska är Kristian Matsson finstämda gitarrplockande och sång stadigt förankrade i hans nuvarande hemstads tradition ända från 60-talets folkscen i Greenwich Village. Phil Ochs mildare stunder har satt sina spår, och Waiting for My Ghost är det närmaste vintage Dylan han kommer den här gången.

Letar man ytterligare röstreferenser är I’m A Stranger Now förvånande nära hur en ung countrifierad popsångare som Lloyd Cole brukade låta, och There’s A Girl är en stilla gitarrvisa som borde få följa First Aid Kit långt utanför genrens snävare lyssnarkategori. Så när världsturnén äntligen tar honom till Sverige i november ser vi alltså fram emot att The Tallest Man On Earth med det här albumet som avstamp rätteligen har hunnit utvecklas till en av landets allra största musiksuccéer.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!