The Soft Moon - Criminal

Patrik Forshage 00:00 1 Feb 2018

Bli inte lurad av att Luis Vasquez väljer att kalla sig The Soft Moon - det finns inget skirt månljus över hans nätter. I en våldsam uppgörelse med sig själv är det istället mörkt, konfrontativt och våldsamt, med ett elektroniskt och någonstans elektriskt muller som suggestivt manar på och skrämmer. I långsamma Give You Something är det renodlad goth, medan låtar som Burn lånar in markerade rytmer och elektroniska drag ur EBM. I de mest konfronterande stunderna är Nine Inch Nails en påverkansfaktorer för Luis Vasquez, och det är när han är som mest hårdhänt mot sig själv som han är som bäst.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.