The Soft Moon - Criminal

Patrik Forshage 00:00 1 Feb 2018

Bli inte lurad av att Luis Vasquez väljer att kalla sig The Soft Moon - det finns inget skirt månljus över hans nätter. I en våldsam uppgörelse med sig själv är det istället mörkt, konfrontativt och våldsamt, med ett elektroniskt och någonstans elektriskt muller som suggestivt manar på och skrämmer. I långsamma Give You Something är det renodlad goth, medan låtar som Burn lånar in markerade rytmer och elektroniska drag ur EBM. I de mest konfronterande stunderna är Nine Inch Nails en påverkansfaktorer för Luis Vasquez, och det är när han är som mest hårdhänt mot sig själv som han är som bäst.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.