The Rhymes - Elevator

Anna Bjermqvist 00:00 2 Jun 2021
Ibland händer det att jag får i uppdrag att recensera band jag inte har superbra koll på. The Rhymes var ett sånt band, jag hade aldrig hört talas om dem tidigare. När jag slog på EP:n Elevator blev jag glatt överraskad när peppiga låtar med snygga melodier och skön sång strömmade från lurarna. När jag sedan googlade The Rhymes och insåg att det var ett litet indieband från Uppsala blev jag otroligt överraskad - jag var helt övertygad om att det var en internationell akt efter att ha hört musiken. 
 
Projektet är finansierat genom crowdfounding, vilket tyder på hängivna fans, och det är lätt att förstå att de vill ha mer. Fansen lär inte bli besvikna av resultatet, det humörhöjande indierockbandet har levererat en EP med poppiga melodier som verkligen fastnar, och det med en otrolig energi som påminner om The 1975, The Killers och The Vaccines. Textmässigt avhandlar låtarna aktuella ämnen som klimatkrisen, pandemin, närhet och om att gå vidare. En riktig fullträff!
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.