The Polaroids - Whatever Makes a Profit

Tina Rosenfink 00:00 13 Apr 2019

Linköpingsbandet The Polaroids låtar som många andra band.

The Vaccines. Arctic Monkeys. Mando Diao.

De ser också ut som många andra band.

Tajta skinnjackor. Solglasögon inomhus. Rufsig lugg.

Och de sjunger också om samma saker som andra band

Live fast, die young. Ingen förstår mig. Uppgörelse med tonåren

Så då kan en fråga sig, behöver vi fler indiekillar? Och svaret är självklart ja. Trots att den här genren av indieband påminner om varandra så tror jag att igenkänningsfaktorn är en stor anledning av varför jag tycker om den här typen av musik. Det påminner om mina tonår, om drömmarna att komma bort från vardagen och till äventyren. The Polaroids kanske inte har ett “eget” sound, men de behärskar musikstilen, estetiken och känslan utomordentligt bra. Hela Whatever Makes a Profit är grym. Favoriten på skivan är Blue sunset och Night arrival. Om året var 2006 hade The Polaroids kunnat regera tillsammans med The Strokes.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.