The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Patrik Forshage 00:00 2 Apr 2020

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?

Jomen, när bandet dessutom har ett gediget psykedeliskt intresse, och släpper fram det en ohämmat frifräsande gitarr i Saucerful of Nothing. När en urladdning som (Going Back to) Stockholm Syndrome faktiskt hade kunnat vara en av topparna på ett album som Frosting on the Beater. Och när bandet utöver två Osloherrar från I Was A King består av Peter Buck och Scott McCaughey från R.E.M. respektive The Minus 5. När dessutom gäster som Patterson Hood och Debbie Peterson dyker upp här och där på skivan. Då, mina kära besvikna Åreturister, då finns det anledning att svälja förtreten och lyssna, för sådant skulle ni inte fått höra maken till på er afterski hursomhelst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.