The Naked and Famous - Recover

Tina Rosenfink 00:22 2 Aug 2020

Minns ni Kony 2012? Dokumentärfilmen om krigsherren Joseph Kony och hans 30.000+ barnslavar som visade sig vara problematisk? Alltså att själva dokumentären var det, inte hans terrorvälde. Den tonsattes av The Naked and Famous och Punching In A Dream blev en enorm hit efter dokumentärens ~100 miljoner visningar på sociala medier. 

Sedan dess har det gått något bättre för bandet än de andra inblandade i Kony 2012 och ungefär varannat/var tredje år har de släppt en ny skiva med elektronisk indie som har varit i stort sett identisk med föregående verk.

Bandet, som består av Nya Zeeländska Alisa Xayalith and Thom Powers, senaste release Recover är en artsy skiva. Duon lyckas väldigt bra med att förmedla en känsla av konstnärlig integritet och tilltalande estetik, som i samband med sångerskans röst skapar en tilltalande svär. Dock så fattas den tredje bärande pelaren, den som är innefattar helhetsintrycket i musiken. 
 

Jag lyckas inte komma in i deras sfär, de småplinkande syntharna och drömska melodierna stänger mig utanför. Och ganska snabbt tappar jag intresset, just på grund av att de har ett så tydligt kommersiellt sound som inte är särskilt tilltalande. För att jämföra de med ett likvärt band så påminner de om MGMT under dippen 2010-2017. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.