The Naked and Famous - Recover

Tina Rosenfink 00:22 2 Aug 2020

Minns ni Kony 2012? Dokumentärfilmen om krigsherren Joseph Kony och hans 30.000+ barnslavar som visade sig vara problematisk? Alltså att själva dokumentären var det, inte hans terrorvälde. Den tonsattes av The Naked and Famous och Punching In A Dream blev en enorm hit efter dokumentärens ~100 miljoner visningar på sociala medier. 

Sedan dess har det gått något bättre för bandet än de andra inblandade i Kony 2012 och ungefär varannat/var tredje år har de släppt en ny skiva med elektronisk indie som har varit i stort sett identisk med föregående verk.

Bandet, som består av Nya Zeeländska Alisa Xayalith and Thom Powers, senaste release Recover är en artsy skiva. Duon lyckas väldigt bra med att förmedla en känsla av konstnärlig integritet och tilltalande estetik, som i samband med sångerskans röst skapar en tilltalande svär. Dock så fattas den tredje bärande pelaren, den som är innefattar helhetsintrycket i musiken. 
 

Jag lyckas inte komma in i deras sfär, de småplinkande syntharna och drömska melodierna stänger mig utanför. Och ganska snabbt tappar jag intresset, just på grund av att de har ett så tydligt kommersiellt sound som inte är särskilt tilltalande. För att jämföra de med ett likvärt band så påminner de om MGMT under dippen 2010-2017. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Moonspeak – Nowanights

Robert Jallinder är en tidigare medlem i Vita Bergen. Nu har han återkommit till musiken med soloprojektet Moonspeak. Det är ett mörkt, sorgligt album med texter om att befinna sig i hopplöshetens centrum. Trots det låter det inte alltid mörkt och sorgligt, musiken rör sig mellan många känslolägen, och är stundom renodlad indierock, stundom nån slags shoegaze. 

Billie Joe Armstrong – No Fun Mondays

Det ödesdigra året 2020 har tvingat alla världens artister att hålla sig hemma. Tråkigt på många sätt – men kul när kreativiteten tar sig riktningar som inte hade uppstått annars. Ingen har väl till exempel missat Miley Cyrus ruggigt bra rockcovers som släppts under pandemin?

Miley Cyrus - Plastic Heart

Headbanging, brötig sing-along, svett, tårar och totalt hängivelse. Allt känns tillåtet, i den råa och stämningsfulla värld som yrvädret Miley Cyrus bjudit in oss till. Äntligen har hon fått nära sina rötter och skapa sitt första renodlade rockalbum. Plastic Heart är en nostalgitripp, där hon oförlåtligt enar rock ‘n roll, punk, pop och disco i en vattendelande kollision. 

The Smashing Pumpkins – CYR

Det generösa dubbelalbumet med 20 spår är The Smashing Pumpkins poppigaste någonsin. Gruppen rör sig allt längre ifrån sina punkiga rötter vilket jag tycker är synd. Soundet må vara nytt för bandet i fråga, men vill man lyssna på den här typen av poprock präglad av åttiotalsromantiserande så finns det bättre musik.