The Hanged Man - As The Tower Fell

Tina Rosenfink 11:27 14 Mar 2020

Första gången jag hörde The Hanged Man var live på en liten indiefestival i somras. Personligen tycker jag inte att det är ett strålande sätt att finna ny musik på - det är tafatt och obekvämt att inte känna till en enda låt samtidigt som publiken gungar med till melodierna. Men på inrådan av min kompis Malte följde jag med. Och till min stora lättnad var The Hanged Man utomordentligt bra. 

As The Tower Fell blir deras tredje släpp under den här konstellationen. Stockholmsbaserade The Hanged Man, bestående av Rebecka Rolfart, Mattias Gustavsson, Dennis Egberth och Elias Jungqvist, har anknytningar till Those Dancing Days, Dungen, Saigon, Shout Out Louds och Viagra Boys. De anspelar på mörk psykedelia som möter klassisk pop. Emellanåt tycker jag att musiken svävar åt ett håll som är för abstrakt och experimentellt för att jag ska kunna greppa dess mening. Kanske är det helt enkelt dags för oss att lämna de släpiga 70-tals influenserna? Rolfart styrka träder fram i de låtar där hennes röst får plats och där texten driver handlingen framåt, särskilt i Good Dreams.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.