The Essex Green - Hardly Electronic

Patrik Forshage 00:00 6 Jul 2018

För snart 20 år sedan satt etiketten Elephant 6 med alla triumfkort både i relation till postrock, americana och inte minst pop genom det så kallade kollektiv som härbärgerade en hel drös band. Världen har sedan dess sökt sig vidare från indievarianter av Burt Bacharach, men när The Essex Green återvänder till offentligheten efter 12 års bortavaro är det kanske dags att återvända. För bandets fina the Wings-pop med elpiano och McCartney-harmonier i låtar som Modern Rain har onekligen en stark attraktionskraft, liksom elegant orkestrerad softpoplåten In the Key of Me med oboe och klarinett som soloinstrument. 

Don’t Leave It In Our Hands har påfallande paralleller med tidiga Peter Bjorn and John, och när Sasha Bell sköter leadsång drar det snarare åt The Go-Go’s. Bäst är det i en jublande popduett som Smith & 9th, som låter som en sann millenieskiftesklassiker.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!