The Essex Green - Hardly Electronic

Patrik Forshage 00:00 6 Jul 2018

För snart 20 år sedan satt etiketten Elephant 6 med alla triumfkort både i relation till postrock, americana och inte minst pop genom det så kallade kollektiv som härbärgerade en hel drös band. Världen har sedan dess sökt sig vidare från indievarianter av Burt Bacharach, men när The Essex Green återvänder till offentligheten efter 12 års bortavaro är det kanske dags att återvända. För bandets fina the Wings-pop med elpiano och McCartney-harmonier i låtar som Modern Rain har onekligen en stark attraktionskraft, liksom elegant orkestrerad softpoplåten In the Key of Me med oboe och klarinett som soloinstrument. 

Don’t Leave It In Our Hands har påfallande paralleller med tidiga Peter Bjorn and John, och när Sasha Bell sköter leadsång drar det snarare åt The Go-Go’s. Bäst är det i en jublande popduett som Smith & 9th, som låter som en sann millenieskiftesklassiker.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!