The Drums – Brutalism

Sara Berg 00:00 7 Apr 2019

Det var tråkigt att det skulle krävas en skilsmässa för att Jonny Pierce, som numera är ensam medlem i The Drums, skulle göra en bra skiva igen. Men efter att ha separerat, deppat ihop, festat sig trasig och till slut tagit tag i situationen och börjat träffa en psykolog, har han nu skapat Brutalism. Detta är en korsning mellan debutens soliga och bekymmerslösa västkustpop och ett terapeutiskt dagboksförfattande som hör hemma i en skrivarlya i New York. Det är även på dessa två platser som skivan har spelats in. Det hörs att han har lånat producent från band som Beach House och Future Islands och skippat trummaskinen till förmån för en levande trummis. Jag gillar den mer genomarbetade finishen, som skapat en lekfull ljudbild av kreativa effekter i olika lager. Mycket är bubbligt och havsskvalpigt, medan annat är klubbigt och stökigt. Det är dock lite för mycket sextiotalssemester över soundet, men för det mesta inte mer än man kan hantera.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!