The Drums – Brutalism

Sara Berg 00:00 7 Apr 2019

Det var tråkigt att det skulle krävas en skilsmässa för att Jonny Pierce, som numera är ensam medlem i The Drums, skulle göra en bra skiva igen. Men efter att ha separerat, deppat ihop, festat sig trasig och till slut tagit tag i situationen och börjat träffa en psykolog, har han nu skapat Brutalism. Detta är en korsning mellan debutens soliga och bekymmerslösa västkustpop och ett terapeutiskt dagboksförfattande som hör hemma i en skrivarlya i New York. Det är även på dessa två platser som skivan har spelats in. Det hörs att han har lånat producent från band som Beach House och Future Islands och skippat trummaskinen till förmån för en levande trummis. Jag gillar den mer genomarbetade finishen, som skapat en lekfull ljudbild av kreativa effekter i olika lager. Mycket är bubbligt och havsskvalpigt, medan annat är klubbigt och stökigt. Det är dock lite för mycket sextiotalssemester över soundet, men för det mesta inte mer än man kan hantera.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.