The Defiants - Zokusho

Christoffer Bertzell 00:00 16 Oct 2019

The Defiants är i princip Danger Danger, fast den andra medlemsuppsättningen med Paul Laine på sång och svenske Rob Marcello på gitarr. När de släpper sitt andra album Zokusho är det som att de har läst på hemläxan rejält sedan debuten. Det var en ojämn historia där ett gäng snygga rockspår varvades med slätstrukna bitar som nog borde ha slängts till fördel för en EP istället.

Detta känns däremot som ett riktigt band, snarare än ett snabbt Frontiers-projekt. Det varvas katchiga riff, poppiga sångmelodier och vansinniga solon samtidigt som det är en ren fröjd att höra Paul Laine visa upp sin makalösa röst.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!