The Cinematic Orchestra – To Believe

Sara Berg 23:07 21 Mar 2019

Med tanke på att The Cinematic Orchestra föddes ur ett jazzigt konstprojekt, är det inte så underligt att alla deras skivor låtit som just detta. Fram till nu. Efter tolv års albumtystnad kommer To Believe och överraskar. Detta är snarare chill electro och akustiska pianoballader, akademisk rap, långa improvisationsartade melodier och stillsam meditationsmusik. Variationen är först aningen förvirrande – till och med samma sång kan innehålla flera olika genrer – men eftersom soundet ändå är tillräckligt sammanhållet för att inte vara irriterande, blir de olika uttrycken snarast en bonus. Bland höjdpunkterna finns det mjukt filmiska titelspåret med Moses Sumney på sång samt The Workers of Art, som är ett vackert stycke klassisk musik i närheten av Kasper Bjørkes The Fifty Eleven Project.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.