The Avalanches – We Will Always Love You

Anna Bjermqvist 00:00 11 Dec 2020

Kritikerrosade The Avalanches generösa album är lysande. Skivan innehåller bland annat titelspåret We Will Always Love You med Blood Orange som släpptes redan i februari, men även andra spännande samarbeten med stora namn såsom Leon Bridges, MGMT, Jamie XX och många fler.

Albumet har ett härligt flow och samtliga spår innehåller en behagligt ljuv känsla, oavsett om låtarna präglas av discobeats som i upptempo-låten Music Makes Me High, är ömtåligt dämpade eller innehåller en härlig mix som i Wherever You Go (feat. Jamie XX, Neneh Cherry & CLYPSO).

Plattan är fylld av en poppig mjukhet där varje stjärngäst tillåts sätta sin egen prägel. Vissa kommer nog argumentera för att albumet innehåller lite för många mellanspår, men jag gillar det. De är kreativa och skapar en röd tråd mellan låtarna, samtidigt som de befäster albumets futuristiska och översinnliga sinnesstämning på ett snyggt sätt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kiwi Jr. - Cooler Returns

Jag har börjat tröttna på band med DIY-stämpeln. Det finns inget tråkigare än band med dåligt skrivna låtar som försöker dölja det faktumet bakom skräniga gitarrer och fula sångröster. Ibland har dom någon kul textrad, oftast inte. Snark. 

Lil Skies – Unbothered

Lil Skies största idol är Lil Wayne och det hörs. Rapparen erbjuder likt sin idol hiphop på trapbeats och autotune. Båda med en röst, varken gnällig eller aggressiv utan någonstans mittemellan. Deras röster ligger som ett ludd över de tunga basgångarna och smattrande 808-trummorna. Vad som skiljer rapparna åt är det där lilla extra. Det där lilla extra som Lil Wayne har, och Lil Skies saknar. 

 

Therion - Leviathan

För att vara så pass etablerat som Therion är arbetar de i en högst perifer miljö, bortom trender och regler. Det gör det svårt att veta vad man ska förvänta sig av bandledaren Christofer Jonssons gotiska symfoniska operametal. Men inför denna sjuttonde fullängdare var ambitionen uttalad att ta fram Therions mer ”hittiga” stunder.

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är.