Thatchers - Pollen

Tina Rosenfink 00:48 31 Jul 2019

I en by utanför Umeå hittar vi Thatchers. Sedan tonåren har kvartetten hållit ihop och delat minnen, erfarenheter och trista måndagar. Som den Norrlands-romantikern jag är, mycket tack vare Mattias Alkberg, tycker jag att Thatchers skickligt preciserar småstadslivets stora drömmar om framgång och flykt. Bandet berättar själva att ledorden för albumet Pollen varit våga, kunna och lyckas. Skivan handlar om allt det och lite till.


Musikalisk hörs influenser från Vit päls och Vapnet, två band som även dem drar inspiration från “diskbänksrealismen” och kryddar med poppiga melodier. Thatchers har många bra låtar på skivan, i synnerhet Fanny och Alexander samt Slå mig hårt i bakhuvudet


Inte ens 20 år fyllda är Pollen imponerande nog bandmedlemmarnas tredje skiva. Jag tycker ivern och rastlösheten i att släppa musik så pass ofta är beundransvärd men tyvärr inte enbart positiv. En gnagande känsla av att Thatchers har mer att ge lyckas inte lämna mig ifred när jag lyssnar på skivan. Potentialen är stor medan utförandet och urvalet skulle kunna vara något skarpare. Dock så finns det något rart i att spela in på en hembygdsgård i byn, ge ut skivan själva och släppa allt som man har lust för. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.