Tenacious D – Post-Apocalypto

Christoffer Bertzell 00:00 6 Nov 2018

Den amerikanska duon är svår att inte tycka om med sin barnsliga uppblick och pubertala humor som gör dem till musikvärldens motsvarighet till en busig liten unge. Charmigt och roligt, dock inte något som garanterar kvalité, och något som kan vara kul en stund men snabbt blir irriterande. Detta ”album” är sannerligen inte något att lyssna på i en musikalisk bemärkelse. Som en fnissig engångsartikel eller radioteater, visst, men förvänta dig inte något låtmaterial. Det är lite synd med tanke på Jack Black och Kyle Gass uppenbara musikalitet, vissa spår bär väldigt snygga melodier, men det blir aldrig riktigt lika kul eller katchigt som hos konkurrenterna Steel Panther.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking

Att Mark Lanegan som få andra klarar att fånga essensen hos både Nick Cave och Iggy Pop vet vi sedan länge, och här är det mörkt och hotfullt som sig bör, med lager av gitarrer, mullrande pukor och tung elektronik. Det är mäktigt, suggestivt och… lite förutsägbart, va?

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.