Temple & Young – Temple & Young

Sara Berg 00:00 14 Nov 2019

Två Andreas (Kleerup och Unge) som jobbat med stora svenska respektive afrikanska artister har slagit sina musikaliska påsar ihop och bildat bandet Temple & Young. Detta är instrumental krautelectro med schysta trummor, avslappnad vibe och en jammig känsla. Bortsett från händelserika Maracatum, med nerviga slingor och ett otåligt beat, är det överlag lite väl soft och bitvis nästan hypnotiserande (France). Men killarna har ändå funnit en intressant nisch, som det går att bygga vidare på i all oändlighet. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.