The Tarantula Waltz

Patrik Forshage 09:21 19 Sep 2007
Än är förmodligen The Tarantula Waltz stoltare än Jason Molina över den vänskap som manifesteras bland bandets myspace-kompisar, där också likasinnade som Great Lake Swimmers, Christian Kjellvander och salig Townes finns med. Men den ännu ojämlika relationen kommer att förändras, var så säker.
För det här är svensk americana som inte känns det minsta tillkämpad, vare sig sångerna kläs av in till bara stilla gitarr, pedal steel och cello eller ekiperas i större arrangemang, och den som söker förklaringar till hur Markus Svensson kan låta så mogen, för att inte säga ärrad, behöver inte söka sig längre än till texternas tragik.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.