The Tarantula Waltz

Patrik Forshage 09:21 19 Sep 2007
Än är förmodligen The Tarantula Waltz stoltare än Jason Molina över den vänskap som manifesteras bland bandets myspace-kompisar, där också likasinnade som Great Lake Swimmers, Christian Kjellvander och salig Townes finns med. Men den ännu ojämlika relationen kommer att förändras, var så säker.
För det här är svensk americana som inte känns det minsta tillkämpad, vare sig sångerna kläs av in till bara stilla gitarr, pedal steel och cello eller ekiperas i större arrangemang, och den som söker förklaringar till hur Markus Svensson kan låta så mogen, för att inte säga ärrad, behöver inte söka sig längre än till texternas tragik.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av