The Tarantula Waltz

Patrik Forshage 09:21 19 Sep 2007
Än är förmodligen The Tarantula Waltz stoltare än Jason Molina över den vänskap som manifesteras bland bandets myspace-kompisar, där också likasinnade som Great Lake Swimmers, Christian Kjellvander och salig Townes finns med. Men den ännu ojämlika relationen kommer att förändras, var så säker.
För det här är svensk americana som inte känns det minsta tillkämpad, vare sig sångerna kläs av in till bara stilla gitarr, pedal steel och cello eller ekiperas i större arrangemang, och den som söker förklaringar till hur Markus Svensson kan låta så mogen, för att inte säga ärrad, behöver inte söka sig längre än till texternas tragik.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!