Tandem Sky - Tandem Sky

Patrik Forshage 00:40 11 Apr 2013

 

Nästan lika snabbt som Tandem Skys debutalbum kom i digitalt recensionsexemplar i november förra året drogs den in igen. När den nu återkommer ett halvår senare kan man konstatera att beslutet att göra om och göra rätt var helt korrekt. Men det var inte tillräckligt. För även om experimentet att göra beatsbaserad musik som house-producenten Mikael Nordgren, aka Tiger Stripes, och Sveriges crooner nummer ett Magnus Carlson genomfört inte längre är katastrofalt är det fortfarande inte lyckat.

Samtidigt som Magnus velat dra mot klubbmusik har Mikael drömt sig tillbaka till sitt Creation-nittiotal. Och kanske har de varit för artiga mot varandra och låtit Mikael konstruera popkomponenterna och Magnus beatsen. De tidigare är därmed finesslösa, de senare inaktuella, och båda delarna är vaga och anonyma. Fortfarande är det alldeles för påbyltat och orörligt, även om en hel del skalats av jämfört med den första versionen av skivan, och slöseriet i att begrava och avpersonifiera en av landets bästa röster är svårbegripligt.

Det finns utropstecken. Kvaliteterna i den stompiga Britta Persson-duetten Hurricane skiner igenom det omfattande utanpåverket, och med skivans naknaste arrangemang i ekande Close to you, där ett svällande crescendo blir dramatiskt istället för bombastiskt, hittar duon nyckeln till hur Tandem Sky borde ha låtit. Men alldeles för ofta spårar det ner i oinspirerad rock som den lät när stiffa brittiska arenaband ville vara dansanta på 90-talet. Det var inte försvarbart ens då. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner