Tame Impala – The Slow Rush

Sara Berg 00:00 14 Feb 2020

På The Slow Rush har Kevin Parkers psykedeliska rockprojekt Tame Impala helt bytt sound. Eller, egentligen är det väl en långsam utveckling som skett, skiva för skiva, från Innerspeakers version av Beatles-låtar som aldrig slog igenom till chillwaven på Currents. Detta har nu kulminerat i ett slags blandning mellan Summer Heart, Washed Out och Toro Y Moi, där electron och det chilla dominerar. Visst, här finns fortfarande en del funkiga discoinslag och lite tråkig köttrock, men det är uppenbart att Parker är ute och promenerar på en riktigt fin elektronisk väg.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck. 

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.