Tame Impala – The Slow Rush

Sara Berg 00:00 14 Feb 2020

På The Slow Rush har Kevin Parkers psykedeliska rockprojekt Tame Impala helt bytt sound. Eller, egentligen är det väl en långsam utveckling som skett, skiva för skiva, från Innerspeakers version av Beatles-låtar som aldrig slog igenom till chillwaven på Currents. Detta har nu kulminerat i ett slags blandning mellan Summer Heart, Washed Out och Toro Y Moi, där electron och det chilla dominerar. Visst, här finns fortfarande en del funkiga discoinslag och lite tråkig köttrock, men det är uppenbart att Parker är ute och promenerar på en riktigt fin elektronisk väg.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott