Tame Impala – Innerspeakers

Patrik Forshage 09:49 15 Aug 2010


Det finns gott om likheter mellan den australiensiska kvartettens barfotadans i gräset och Dungens.
Den försiktiga sången som inte vill rubba naturens harmoni, de friformiga elektriska flummerierna och inte minst de utsökta små popmelodierna flummerierna slingrar sig runt. Att de inte har något gitarrgeni som Dungens Reine Fiske i sina led lyckas de nästan balansera med små utflykter till de lite hårdare pre-heavymetal-marker Dungen hittills inte besökt. Men bara nästan.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av