Takida – Sju

Christoffer Bertzell 00:00 8 Jun 2019

När sågningarnas mest självklara ryggdunkning Takida släpper nytt vill jag verkligen försöka att inte ansluta mig till det sedvanliga kritikerspåret, men det är svårt. För att kalla Takida rock, är lite som att äta köpt guacamole-dip och tro att du äter avokado.

Det marknadsförs som något det inte är, ser lite bedrägligt ut och smakar inte som förväntat. Det är samma gamla fredagsmys utan någon större reflektion på alternativ. Nog för att Takida kan sin publik och skriver sin slätstrukna poprock som förväntat – men frågan är hur länge det räcker?

Även för de som uppskattar ett enklare rockalternativ i bakgrunden, påminner detta mig mer om bakgrundsmusik för reklamfilm än ett typiskt radioskval.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.