Takida – Sju

Christoffer Bertzell 00:00 8 Jun 2019

När sågningarnas mest självklara ryggdunkning Takida släpper nytt vill jag verkligen försöka att inte ansluta mig till det sedvanliga kritikerspåret, men det är svårt. För att kalla Takida rock, är lite som att äta köpt guacamole-dip och tro att du äter avokado.

Det marknadsförs som något det inte är, ser lite bedrägligt ut och smakar inte som förväntat. Det är samma gamla fredagsmys utan någon större reflektion på alternativ. Nog för att Takida kan sin publik och skriver sin slätstrukna poprock som förväntat – men frågan är hur länge det räcker?

Även för de som uppskattar ett enklare rockalternativ i bakgrunden, påminner detta mig mer om bakgrundsmusik för reklamfilm än ett typiskt radioskval.

Skivbolag: 
Artist: 
3 Visa kommentarer (3)

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.