T-Pain – On Top of The Covers

Leonard Lukic 15:27 20 Mar 2023

En av vår tids främsta pionjärer inom hiphop, pop och r'n'b tar sig ut på en sonisk cover-resa. T-Pain samlar några av musikhistoriens största låtar och förmedlar sin kärlek till dem på On Top of The Covers.

Artisten har alltid varit känd för sitt användande av autotune, framför allt med låtar som Buy U a Drank eller gästframförandet på All I Do Is Win. Visst vill man sticka ut i en konkurrenskraftig musikscen, och det har han lyckats göra. Det är dock kul att få höra mer av hans naturliga röst, även om den ibland dränks i reverb.

Det är en salig blandning av gamla hits han har plockat fram på sin senaste platta. Artisten tolkar allt ifrån Sam Cooke och Frank Sinatra till Black Sabbath och Journey. Onekligen betyder låtarna mycket för honom men ibland blir musiken övermättad.

Det ljudliga har två dimensioner, varav en är mer önskvärd än den andra. T-Pain är i sitt esse på låtar som A Change Is Gonna Come tillsammans med de vackra stråkarna. Likaså gör artisten ett bra jobb med att tolka Sam Smiths låt Stay With me. Ibland känns det dock som att lyssna på en oinspirerad musiktävling på TV. Särskilt när Don’t Stop Believin spelas, då har jag svårt att hålla tillbaka grimaserna under det alldeles för smöriga framförandet.

Den största överraskningen på plattan är War Pigs. Sångarens dynamiska röst och Black Sabbath-soundet bildar en träffsäker blandning och jag tror till och med att Ozzy Osbourne hade blivit tagen. 

On Top of The Covers är T-Pains kärleksbrev till några av hans favoritverk. Visst känns det lite klichéartat, men han behöver nog inte byta lakan än.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner