Svart Katt - När allt är över

Patrik Forshage 00:00 15 Nov 2017

Tempot är högt och intensiteten ännu mer så, för hur skulle Svart Katt annars hinna med elva låtar på bara 20 minuter? Men ”punk” är en väldigt förenklad etikett som inte räcker för att fånga Svart Katts nyanser och stämningslägen. Oändligt mörker är fylld med lika mycket vemod som energi, och samma dystra stämningar finns i En sekund ett andetag. Tvärs igenom hela albumets ös finns en melodisk ådra som lyfter Svart Katt långt över genrens genomsnitt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!