Sutter - Catching Feathers EP

Tina Rosenfink 00:00 17 Jun 2020

Svenska Sutter låter precis som amerikansk shoegaze från 90-talet låt. Liksom  subgenren är även bandet lika tonårsängsligt och stordådigt i sin enkelhet. Det är distade gitarrer och prominenta trumslag som samsas om om det lilla utrymme som Catching Feathers EP erbjuder. På fyra låtar får vi som lyssnar lära oss som en sommar kan medföra. EP:ns starkaste spår är Ceremony.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!